Tommys gröna ceviche

koket.se
Tommys gröna ceviche
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Tommys gröna ceviche

11 ingredienser

45 m

Fräsch förrätt med limemarinerade pilgrimsmusslor, avokado, äpple och koriander.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 12 färska pilgrimsmusslor
  • 2-3 limefrukter
  • 2-3 gröna chilifrukter
  • 2-3 sticklökar
  • 1 kruka koriander
  • 10 cm gurka
  • 1 grönt äpple
  • 2 avokador
  • 1-2 msk olivolja
  • 0,5 krm strösocker
  • salt

Gör så här

  1. Pilla bort muskeln eller fästet på pilgrimsmusslorna. Skär sedan ner dem i tunnare skivor och lägg på serveringsfatet.
  2. Skala gurkan och skär ner den i mindre tärningar tillsammans med äpplet. Strimla grön chili och sticklök fint.
  3. Riv limeskal och pressa saft över grönsakerna, tillsätt olivolja, lite socker och salt.
  4. Slå sedan blandningen över pilgrimsmusslorna, toppa med bitar av avokado och koriander och låt vila i kylen. Ju längre den får vila ju mer blir musslorna tillagade. Trettio minuter räcker, en till två timmar om du vill ha rätten mer tillagad.