Fräsch förrätt med limemarinerade pilgrimsmusslor, avokado, äpple och koriander.
Se Tommy Myllymäki laga receptet
Ingredienser
12 färska pilgrimsmusslor
2-3 limefrukter
2-3 gröna chilifrukter
2-3 sticklökar
1 kruka koriander
10 cm gurka
1 grönt äpple
2 avokador
1-2 msk olivolja
0,5 krm strösocker
salt
Gör så här
Pilla bort muskeln eller fästet på pilgrimsmusslorna. Skär sedan ner dem i tunnare skivor och lägg på serveringsfatet.
Skala gurkan och skär ner den i mindre tärningar tillsammans med äpplet. Strimla grön chili och sticklök fint.
Riv limeskal och pressa saft över grönsakerna, tillsätt olivolja, lite socker och salt.
Slå sedan blandningen över pilgrimsmusslorna, toppa med bitar av avokado och koriander och låt vila i kylen. Ju längre den får vila ju mer blir musslorna tillagade. Trettio minuter räcker, en till två timmar om du vill ha rätten mer tillagad.