Tommys "dagen efter"-pasta med salsiccia

Tommys "dagen efter"-pasta med salsiccia
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Tommys "dagen efter"-pasta med salsiccia

7 ingredienser

ca 20 m

Tagliatelle med färsk salsiccia, champinjoner, vitt vin, grädde och parmesanost.

Ingredienser

portioner
  • tagliatelle
  • 4 färska salsicciakorvar, fjälstret borttaget
  • 100 g champinjoner, i skivor
  • 1 dl vitt vin
  • 1,5 dl grädde
  • 5 äggulor
  • 2 dl parmesanost, riven (Parmigiano Reggiano)

Gör så här

  1. Skär bort skinnet/fjälstret från den färska korven och skär den i mindre bitar.
  2. Stek svampen tillsammans med korven, när den mjuknat tillsätt vin och låt det koka in och reducera.
  3. Blanda grädde med äggulor och tillsätt till pannan.
  4. När pastan kokat klart, tillsätt till stekpannan och skaka och vänd runt så att allt blandas perfekt.
  5. Avsluta med rikligt med riven parmesan.