Tommy Myllymäkis midsommar

Tommy Myllymäkis midsommar

För prisade kocken Tommy Myllymäki blir det till att jobba på midsommar. Men firar gör han ändå, och han har några måsten på midsommarbordet.

Vad är midsommar för dig?
– Midsommar för mig är jordgubbar, matjessill och potatis samt björkris i bastun såklart.

Hur firar du midsommar i år?
– Med arbete på Julita Wärdshus, som jag ju även driver.

Vad finns på ditt midsommarbord?
– På midsommar äter jag sill till förrätt, jag gör själv några enkla inläggningar. Till varmrätt blir det grillat och måltiden avslutar jag sedan med jordgubbar till dessert.

Vad kan du absolut inte vara utan på midsommar?
– Sillen, potatisen och jordgubbarna är tre måsten.

Har du några sista minuten-tips för den som är sent ute med maten i år?
– Köp en god matjessill, bra potatis, lök och gräddfil, en fin bit kött till grillen samt några goa gubbar till desserten, så är allt klart. Bra råvaror står sig själva utan massa tillbehör!

Personligt

Namn: Tommy Myllymäki.
Ålder: Född 1978.
Bor: Jönköping.
Yrke: Kock. Driver restaurangerna Julita Wärdshus och Den småländska kolonin.
Kuriosa: Tommy utsågs till Årets kock 2007. Representerar Sverige i kock-VM 2011.

Tommys midsommar