Ångad kycklingfilé

Kycklingfilé
Foto: Matilda Lindeblad

Den här kycklingfilén är otroligt smakrik och serveras tillsammans med en rödkåls‑sallad med lingon. Kardemummakärnorna och stjärnanisen är väldigt fin dekoration och ger en mustig karaktär. Kryddorna för tankarna till julen, men rätten passar året om.

Prova kalkon. Kycklingen i receptet kan bytas ut mot kalkonfilé. Avsluta vid samma kärntemperatur, 75˚.

Annan kycklingfilé. Intervallångan är utmärkt för många rätter med kycklingfilé och kycklinglårfilé. Köttet blir genomstekt utan att bli torrt. Prova att tillaga dina vanliga favoriter i intervallånga och märk skillnaden.

Här kan du läsa mer om hur du lagar mat i ångugn!

24 oktober 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 tsk salt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st stjärnanis
  • 1 tsk hel kardemumma
  • 2 msk teryakisås

Rödkålssallad:

  • 250 g rödkål
  • 1 dl rårörda lingon

Garnering:

  • 1 st färskt fikon

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöken.
  2. Stöt anis och kardemumma grovt.
  3. Blanda salt, vitlök, anis, kardemumma och teryakisås.
  4. Vänd kycklingfiléerna i blandningen och se till att hela köttet täcks.
  5. Lägg filéerna i en ugnsform.
  6. Stick in termometern så att spetsen hamnar mitt i den tjockaste delen.
  7. Ställ in termometern på 75˚.
  8. Sätt ugnen på intervallånga 180˚.
  9. Beräkna ca 20 minuter från det att ugnen är varm.
  10. Hyvla rödkålen fint med en osthyvel.
  11. Blanda med lingon till en sallad.
  12. Skär kycklingfiléerna i rejäla skivor och pensla med teryakisås.
  13. Servera med rödkålssalladen, toppad med klyftor av fikon, och kokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept