Vildsvinspölsa Julita Wärdshus

Från Nyhetsmorgon

Pölsa på vildsvin är något att variera den vanliga pölsen med.

16 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g vildsvinsinkråm som hjärta, lever,tex
  • 1 st gul lök skalad
  • 1 st lagerblad
  • 5 st kryddpepparkorn stötta
  • 100 g korngryn
  • 25 g färsk mejram
  • 3 msk smör
  • vatten till kokning

Betor i svartvinbärsvinaigrette:

  • 100 g kokta betor i mindre bitar
  • 1 dl svartvinbärspure
  • 0,5 dl ättika
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk malen fänkål

Gör så här

  1. Koka vildsvinsinkråm med lagerblad, kryddpeppar, korngryn och lök.
  2. När korngrynen är mjuka, häll av vattnet och kyl ned alla övriga ingredienser.
  3. Mal sedan inälvor och lök i en matberedare till önskad storlek.
  4. Blanda sedan korngryn och inälvor och värm upp med smör.
  5. Smaka av pölsan med finhackad mejram samt kryddpeppar.
  6. Servera pölsan med svartvinbärsbetor samt stekt vaktelägg.
  7. Betor i svartvinbärsvinaigrette:
  8. Koka upp alla ingredienser i en kastrull och smaka av med salt.
  9. Servera genast
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept