Timjanstekt fläskkotlett från Domta

4

Du behöver

Fläskkotlett

  • 4 st fläskkotletter med ben
  • 4 kvistar timjan
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 2 msk hönsbuljong
  • 2 msk grov, senap
  • 2 msk persilja, finhackad
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • smör, till stekning

Kål

  • 1 huvud sommarkål, skuren i klyftor
  • 4 st färsklökar, i halvor
  • 1 bit rökt sidfläsk
  • 2 dl vitt vin
  • 1 lagerblad
  • 3 kvistar timjan
  • 1 tsk kummin, stött
  • 2 dl hönsbuljong
  • smör, till stekning
  • Salt, efter smak
  • socker, efter smak

Gör så här

  1. Fläskkotlett
    Bryn smöret i en stekpanna,
  2. Krydda kotletterna med salt och peppar och bryn kotletterna fint runt omkring.
  3. Tillsätt timjankvistar och stek kotletterna färdigt på medelvärme under ösning.
  4. Tag upp kotletterna och tillsätt lök samt vitt vin och deglacera stekpannan.
  5. Tillsätt grädde och reducera tills såsen börjar tjockna.
  6. Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar, tillsätt kotletter samt persilja och servera med bräserad kål.
  7. Kål
    Bryn kålen lätt i en kastrull på snittytorna.
  8. Tillsätt lök, rökt sidfläsk, timjan, lagerblad, vitt vin, kummin och hönsbuljong.
  9. Sjud kålen mjuk i spadet och smaka av det sista med salt och socker.
  10. Servera som det är eller med lite kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept