Perfekt entrecote

Perfekt entrecote
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Perfekt entrecote

18 ingredienser

Tommys perfekta entrecote med pommes frites och bearnaisesmör.

Se fler recept ur

Mitt kök

Ingredienser

Entrecote

  • 2 kg entrecôte, i bit
  • 2 kvistar timjan
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • salt
  • svartpeppar, från kvarn
  • olivolja

pommes frites

  • 1,5 kg potatis
  • olja, till fritering
  • vatten, till kokning
  • salt

Bearnaisesmör

  • 400 g smör
  • 4 msk dragon, finhackad färsk
  • 4 msk färsk bladpersilja, finhackad färsk
  • 4 msk bananschallottenlök, finhackad
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 3 äggulor
  • 2 msk dragon, i vinäger
  • salt

Gör så här

Kött

  1. Värm ugnen till 60 grader.
  2. Krydda köttet med salt och peppar, olivolja samt finhackad vitlök och timjan.
  3. Stoppa in köttet i ugnen i minst 3 timmar.
  4. Skär sedan köttet i 2 bitar och grilla det på mycket hög värme tills det har fin färg.
  5. Servera direkt och du har ett perfekt kött!
  6. Skär i skivor och krydda köttet med salt och peppar innan du serverar det.

Pommes frites

  1. Skär potatisen i stavar och koka vatten tills de är helt mjuka lyft upp och kyl ned.
  2. Värm oljan till 150 grader och fritera i 3 minuter.
  3. Värm nu upp frityroljan till 190 grader och fritera potatisen gyllene och frasig!
  4. Lyft upp och kyl ned.

Bearnaisesmör

  1. Koka lök och vinäger på hög värme tills all vinäger kokt in i löken.
  2. Blanda löken med smöret och äggulorna och rör till en smidig konsistens.
  3. Tillsätt örter och smaka sedan av med salt.