Jordärtskocksoppa med rökt lammbog

Jordärtskocksoppa med rökt lammbog
Foto: TV4
4

Du behöver

Soppa

  • 400 g jordärtskockor, skalade
  • 1 st bananschallottenlök, skalad
  • 1 st vitlöksklyfta, skalad
  • 1 st päron, skalat
  • 3 dl vitt vin
  • 8 dl hönsbuljong
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • smör att fräsa i
  • salt

Garnityr

  • 6 st stora jordärtskockor, skalade
  • 100 g fårfiol
  • 1 st päron, skalat
  • 16 st körvelkvistar

Gör så här

  1. Soppa
    Skiva lök och vitlök och fräs på medelvärme tills de är mjuka.
  2. Tillsätt päron och jordärtskockor och vitt vin.
  3. Låt vinet koka in och tillsätt därefter buljong och grädde.
  4. Koka soppan tills alla grönsaker är mjuka.
  5. Mixa soppan slät och tillsätt mjölken, smaka av med salt.
  6. Mixa soppan skummig vid servering med hjälp av stavmixer.
  7. Garnityr
    Tärna lammbogen i tärningar om 1x1cm.
  8. Använd kul järn till jordärtskockan och kula ut 24 st kulor.
  9. Koka kulorna mjuka i lättsaltat vatten.
  10. Häll av vattnet och bränn av med gasbrännare vid servering för grillad smak.
  11. Tärna päronet fint.
  12. Arrangera alla garnityret i en ring i en djup tallrik.
  13. Använd en rund form så får du mer exakthet i uppläggningen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept