Gräddkokt kål med grov senap

Gräddkokt kål med grov senap
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Gräddkokt kål med grov senap

8 ingredienser

Gräddkokt kål med grov senap, timjan och kummin räcker till fyra personer.

Ingredienser

portioner
  • 500 g vitkål (yttre bladen)
  • 1 msk färsk timjan, plockad
  • 1 tsk kummin
  • 1 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk grovkornig senap
  • smör, att steka i
  • salt

Gör så här

  1. Fräs kålen i smör tills den tar lite färg,
  2. Tillsätt kryddor och vatten och låt vattnet dunsta bort på hög värme
  3. Tillsätt grädden och låt kålen puttra med grädden tills det bildats en tjockare sås och kålen fallit ihop men ändå inte förlorat sin spänst helt.
  4. Smaka av med salt och senap.
  5. Servera exempelvis med en stekt fläskkotlett.