Gräddkokt kål med grov senap

Gräddkokt kål med grov senap
Foto: TV4
Från Mitt kök

Gräddkokt kål med grov senap, timjan och kummin räcker till fyra personer.

Se fler recept från

Mitt kök


16 januari 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g vitkål, yttre bladen
  • 1 msk plockad timjan
  • 1 tsk kummin
  • 1 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk grovsenap
  • smör att steka i
  • salt

Gör så här

  1. Fräs kålen i smör tills den tar lite färg,
  2. Tillsätt kryddor och vatten och låt vattnet dunsta bort på hög värme
  3. Tillsätt grädden och låt kålen puttra med grädden tills det bildats en tjockare sås och kålen fallit ihop men ändå inte förlorat sin spänst helt.
  4. Smaka av med salt och senap.
  5. Servera exempelvis med en stekt fläskkotlett.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept