Soppa av libbsticka, persilja och spenat med bakad gös och potatis- pepparotsskum

Från Nyhetsmorgon

En varm och god soppa av libbsticka, persilja och spenat. Soppan serveras tillsammans med en bakad gös och skum på potatis och pepparrot.

16 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st fänkål tunt skivad
  • 50 g smör
  • 20 g libbsticka
  • 100 g babyspenat sköljd
  • 50 g bladpersilja sköljd
  • 1 l hönsbuljong
  • 100 g steklök
  • 200 g skalad mandelpotatis
  • 2 msk cremefraiche
  • vatten
  • 1 st lagerblad
  • 200 g hjälmargösfile
  • salt

Gör så här

  1. Baka steklöken med skal i ugn 120 grader i ca 1 timme, tag ut och skala löken, krydda med salt.
  2. Koka potatisen mjuk i vatten tillsammans med lagerblad och salt, se till att vattnet täcker poatisen hela tiden.
  3. Mixa sedan potatisen tillsammans med lite av potatiskoket till en slät massa, tillsätt riven pepparrot och låt stå och dra ca 15 minuter.
  4. Sila av pepparroten och tillsätt 1-2msk creme fraiche.
  5. Vispa tills massan är homogen och häll upp i sifon.
  6. Ladda sifonen med 2 patroner.
  7. Fräs lök och fänkål i smör tills grönsakerna mjuknat men inte tagit färg.
  8. Tillsätt hönsbuljong och låt koka ihop i 15 minuter.
  9. Mixa sedan soppan slät med lök och fänkål kvar i soppan.
  10. Sila genom finmaskig sil tillbaka i kastrull.
  11. Smaka av med salt.
  12. Vid servering, lägg spenat, persilja och libbsticka i en blender, koka upp soppgrunden och häll den över örterna.
  13. Mixa soppan slät i ca 1 minut.
  14. Smaka av soppan och servera tillsammans med potatisskum och bakad varm steklök.
  15. Krydda gösen med salt och baka den i ugn 100 grader till en innertemperatur av 40 grader.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept