Jordärtskockscreme med kalvsvans

4

Du behöver

Creme

  • 600 g jordärtskockor, skalade
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g smör, smält

Kalvsvans

  • 1 kg kalvsvans
  • 1 l rött vin
  • 2 st gula lökar
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 1 st lagerblad
  • 2 kvistar timjan
  • 1 dl tryffeljuice
  • 1 dl toppmurklor
  • Salt, efter smak

Gör så här

  1. Creme
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör och jordärtskockor i ugnsfastform.
  3. Rosta skockorna tills de är genombakade och bruna.
  4. Mixa skockorna med crème fraiche och smaka av med salt.
  5. Kalvsvans
    Bryn kalvsvansen i olja runt om.
  6. Tillsätt rödvin och fyll på så att det täcker med vatten.
  7. Tillsätt lagerblad, timjan och fläsk.
  8. Koka nu svansen mjuk under lock i ca 4 timmar.
  9. Sila ner spadet i en ny kastrull och reducera till god smak.
  10. Stek murklorna i smör och krydda med salt.
  11. Smaka av såsen med tryffeljuice och murklor.
  12. Plocka köttet från benet av kalvsvansen och blanda i det i såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept