Bräserad kålstock med rökt sidfläsk

Bräserad kålstock med rökt sidfläsk
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Bräserad kålstock med rökt sidfläsk

8 ingredienser

Receptet på bräserad kålstock med rökt sidfläsk och timjan räcker till två förrätter.

Ingredienser

  • 1 kålstock
  • 0,5 gul lök, i klyftor
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk kummin
  • 2 tsk timjan, plockad
  • vatten
  • smör, till stekning
  • 50 g rökt sidfläsk, i tunna strimlor

Gör så här

  1. Fräs kål i smör i en kastrull tills den tar lite färg.
  2. Tillsätt kummin, 1 tsk timjan, lagerblad och gul lök fyll på med vatten så att det täcker.
  3. Koka kålen mjuk under lock ca 30 minuter.
  4. Stek under tiden fläsket frasigt, häll av fettet.
  5. När kålen är klar skiva den tunt och reducera ned vätskan ngt.
  6. Servera kålen tunt skivad med lite vätska, plockad timjan samt stekt sidfläsk.