Sommarkål med mjölk, tryffel och kalvbräss

Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 300 g spetskål
  • 3 g vegetariskt gelé
  • 1 dl plockad blomkål i små buketter blomkål
  • 200 g kålrabbi i tunna skivor
  • 1 dl plockad romanesco i små buketter
  • 50 g sommartryffel
  • Salt
  • peppar
  • färsk timjan
  • kalvbräss
  • 50 g toppmurklor
  • skirat smör

Gör så här

  1. Gör mjölkskinn genom att sjuda mjölk och ta upp skinnet vartefter det bildas.
  2. Baka sedan skinnet i ugn, 165 grader, i 4 minuter eller tills det är gyllene.
  3. Brässera spetskål mjukt med mjölk, salt och peppar samt vegetariskt gelatin (t ex agar agar).
  4. Gjut till form av kupol.
  5. Koka kålrabbi, blomkål och romanesco mjukt i mjölk och salt.
  6. Lägg kupolerna på en skiva av kålrabbi med blomkål och romanesco runt omkring.
  7. Stek kalvbrässen knaprig vid servering tillsammans med murklorna.
  8. Toppa rätten med ett mjölkskum samt riven sommartryffel och flarn av mjölkskinn.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept