Potatis från Tumbäcksgård med smör och harsyra

Du behöver

Potatis

  • 500 g potatisar
  • hönsbuljong
  • persilja
  • salt
  • selleri
  • lök
  • timjan

Smörsås

  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • socker
  • salt
  • 1 kruka timjan
  • 4 msk smör
  • 1 msk grädde

Marinerad schalottenlök

  • 1 st skivad schalottenlök
  • citronjuice
  • socker
  • krossade lantchips
  • harsyra

Gör så här

  1. Potatis: Skrubba små primörpotatisar. Koka in den i en lag av ovanstående ingredienser.
  2. Smörsås: Hacka löken. Häll ner vitvinsvinäger i lökhacket. Tillsätt socker, salt, timjan och smör. Vispa ihop och tillsätt grädde.
  3. Marinerad schalottenlök: Skär schalottenlöken tunt och pilla isär ringarna och marinera med citronjuice och socker. Lägg i tussar på potatisen.
  4. Harsyra: Plockad med stjälkarna kvar och sköljd.
  5. Garnera med krossade lantchips.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept