Svensk sashimi och sushi

4

Du behöver

  • 100 g fin torskfilé
  • 25 g korngryn
  • 100 g kålrot, tunt skivad
  • 25 g ingefära, riven
  • 3 msk avredd soja (soja kokas upp och reds av med maizena)

Gör så här

  1. Koka korngrynen mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Häll av vattnet och smaksätt grynen med 1-2-2- lag.
  3. Smaka av och välj själv hur mycket du vill smaksätta.
  4. Skiva kålroten tunt och koka den snabbt i lättsaltat vatten.
  5. Koka samtidigt upp 1 dl 1-2-2 lag med ingefära.
  6. När kålroten har kokat 2 minuter tag upp den ur vattnet och lägg den i grytan med ingefärslagen.
  7. Tag av från värmen och låt kålroten svalna.
  8. Skär torsken i tunna fina skivor.
  9. Forma små kuddar av korngrynen och lägg torsk ovanpå.
  10. Servera avredd soja och kålroten till samt eventuellt lite riven pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept