Pepparrotsströmming med löjrom

4

Du behöver

Strömming

  • 200 g dragen strömmingsfilé
  • 1 l vatten
  • 3 dl ättika
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker

Pepparrotssås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk rivet äpple
  • 3 msk riven färsk pepparrot
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk citronjuice
  • 2 msk finskuren gräslök
  • salt
  • 3 msk löjrom

Gör så här

  1. Strömming
    Lägg strömmingen i lagen och låt den ligga i ca 14 timmar eller tills den är genomvit. Sila ifrån spadet.
  2. Sås
    Blanda samman alla ingredienser till såsen förutom löjrommen.
  3. Smaka av såsen med salt.
  4. Vänd ned strömmingen försiktigt i såsen och låt stå minst 6 timmar.
  5. Toppa med små klickar löjrom vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept