Omelett på 2 vis

Omelett på 2 vis
Foto: TV4
1

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 msk vatten
  • salt

Med broccoli, svamp, vitlök och mandel

  • 0,5 dl broccoli i små buketter
  • 0,5 dl tunt skivade champinjoner
  • 1 st vitlöksklyfta tunt skivad
  • 1 msk rostade skalade mandlar i mindre bitar
  • 3 msk riven Västerbottensost
  • olja till stekning

Lax, potatis, lök och dill

  • 2 st tunna skivor gravad eller rimmad lax
  • 1 st kokt potatis i skivor
  • 0,25 st gul lök i skivor
  • 2 msk finhackad dill
  • 3 msk Västerbottensost
  • 1 msk plockade dillkvistar
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Omelett
    Blanda samman ägg, vatten och salt med gaffel. Var försiktig med saltet.
  2. Broccoli, svamp, vitlök och mandel
    Fräs vitlök i olja i 5 sekunder, tillsätt grönsaker och fräs hastigt i 1 minut.
  3. Tillsätt omelettsmet och skaka pannan kraftig under försiktig omrörning.
  4. När omeletten börjar ”stanna”, tillsätt riven ost och mandel. Servera genast.
  5. Lax, potatis, lök och dill
    Stek lök och potatis gyllene i smör.
  6. Blanda äggstanningen med dill och slå den över potatis och lök.
  7. Stek omeletten på svag värme tills den börjar stanna, tillsätt laxskivor och ost och toppa med lite plockade dillkvistar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept