Smörrebröd med varmrökt lax

koket.se
Smörrebröd med varmrökt lax
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Smörrebröd med varmrökt lax

17 ingredienser

Smörrebröd med varmrökt lax, curry- och ärtröra, inlagd gurka och pumpafrö.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor grovt bröd
  • 600 g varmrökt lax
  • 1 tsk curry
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 bit färsk ingefära, finhackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 dl gröna ärtor
  • 2 dl färskost
  • 0,5 gurka, skivad
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl spenat
  • 0,5 ask ärtskott
  • 0,5 ask krasse
  • 2 msk pumpakärnor
  • salt

Gör så här

  1. Vispa ner sockret i ättikan, när sockret löst sig, skiva gurkan tunt och lägg i den.
  2. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i en liten kastrull, tillsätt curry och fräs någon minut till.
  3. Häll i ärtorna och mosa allt till en röra.
  4. Blanda med färskosten, smaksätt med salt.
  5. Skär upp en skiva bröd, bred på lite av curry röran.
  6. Lägg på spenat, ärtskott och laxen bruten i bitar.
  7. Lägg en klick curry och ärtröra ovanpå, toppa med pumpafrö och kryddkrasse.