Smörrebröd med varmrökt lax

Smörrebröd med varmrökt lax
Foto: TV4
Från Mitt kök

Smörrebröd med varmrökt lax, curry- och ärtröra, inlagd gurka och pumpafrö.

Se hur man lagar rätten

här



Se fler recept från

Mitt kök


29 februari 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st skivor grovt bröd
  • 600 g varmrökt lax
  • 1 tsk curry
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st bit ingefära, finhackad
  • 1 st gullök, finhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 dl gröna ärtor
  • 2 dl färskost
  • 0,5 st gurka, skivad
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl färsk spenat
  • 0,5 st ask ärtskott
  • 0,5 st ask kryddkrasse
  • 2 msk pumpafrön
  • Salt

Gör så här

  1. Vispa ner sockret i ättikan, när sockret löst sig, skiva gurkan tunt och lägg i den.
  2. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i en liten kastrull, tillsätt curry och fräs någon minut till.
  3. Häll i ärtorna och mosa allt till en röra.
  4. Blanda med färskosten, smaksätt med salt.
  5. Skär upp en skiva bröd, bred på lite av curry röran.
  6. Lägg på spenat, ärtskott och laxen bruten i bitar.
  7. Lägg en klick curry och ärtröra ovanpå, toppa med pumpafrö och kryddkrasse.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept