Skaldjursbräserad morot

4

Du behöver

  • 2 st morötter, stora
  • 1 l skaldjursbuljong
  • 3 msk ingefära, finskuren
  • 1 st finhackad, rödchili
  • 2 msk honung
  • 1 dl vitt vin
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • Salt, efter smak
  • smör till stekning
  • 4 st havskräftor

Gör så här

  1. Skala morötterna och stek dem lätt i smör i 1 minut.
  2. Tillsätt ingefära och chili och stek ytterligare 1 minut.
  3. Tillsätt skaldjursbuljong, honung och vitt vin.
  4. Bräsera morötterna i stekpannan tills de är mjuka och fonden kokat in och börjat tjockna.
  5. Lyft upp morötterna och låt dem vila 5 minuter.
  6. Tillsätt smör och mjölk i fonden och mixa till en slät skummig sås.
  7. Stek skalade havskräftstjärtar hastigt i skirat smör och krydda med salt.
  8. Tranchera moroten och servera med skummig sås och stekt havskräfta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept