Memma

4

Du behöver

  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl rågmalt
  • 6 dl vatten
  • 2 msk mörk sirap
  • salt
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl gräddmjölk
  • 2 st äggulor
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Sjud upp 4 dl vatten och tillsätt rågmjöl samt rågmalt, vispa slätt.
  2. Täck kastrullen med lock och ställ på varm plats 70 grader i 6 timmar.
  3. Koka sedan upp memman och tillsätt sirap samt en nypa salt. Koka nu memman under omrörning i 10 minuter.
  4. Häll sedan upp i ugnsfastform och baka i ugn 125 grader i ca 4 timmar. Låt kallna.
  5. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
  6. Sjud under tiden upp gräddmjölk, äggulor och socker till 85 grader.
  7. Häll gräddkrämen på chokladen och rör tills den smält.
  8. Låt chokladcremen stelna i kyl.
  9. Servera memman med chokladcremen, lätt vispad grädde samt lite smörstekta surdegskrutonger.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept