Halstrad gös med vintergrönsaker smaksatta med curry och citron

35 min
4
35 min
4

Du behöver

  • 4 st bitar á 150 g gös, fjällad och byxad.
  • olivolja
  • salt

Vintergrönsaker i curry och citron

  • 400 g rotfrukter, t.ex. morot, selleri, svartrot, palsternacka
  • 1 gul lök finhackad
  • 1 rött äpple fintärnat
  • 1 tsk curry
  • 2 msk matolja
  • 1 citron, saft och skal
  • socker

Getostpotatis

  • 200 g skalad och kokt mandelpotatis
  • 25 g smör
  • 100 g kesella
  • 50 g getost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Torka av gösen noga på skinnsidan. Hetta upp en teflonpanna pensla gösen med olivoljan och halstra med skinnsidan ner i ca 1 min vänd och dra pannan av värmen. Låt fisken steka klart på eftervärme ca 2 min beroende på fiskens tjocklek.
  2. Vintergrönsaker i curry och citron
  3. Fräs lök , äpple och curry i matoljan i 1 minut tillsätt citronsaft och koka upp tillsätt därefter citronskal och smaka av med socker.
  4. Koka under tiden grönsakerna var för sig i lättsaltat vatten. Vid servering blandas grönsakerna med vinaigretten och värms upp. Smaka av med salt och peppar.
  5. Getostpotatis
  6. Pressa potatisen. Tillsätt övriga ingredienser i den ordningen de står i receptet. Smaka av.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept