Sotad lax med avokado, ingefära, chili och soya

15 november 2007
4

Du behöver

  • 200 g laxfilé som varit fryst i 48h
  • salt
  • olja
  • 2 avokado urkärnad och skalad
  • salt
  • olivolja
  • 1 dl kikkomansoya
  • 1 lime saft och skal av
  • 2 tsk finhackad el riven ingefära
  • 1 tsk finhackad röd chili
  • 1 tsk socker
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Lax
  2. Glödga en stekpanna, pensla laxen med olja och krydda med salt. Sota sedan laxen ca 20 sekunder på varje sida. Skiva laxen i halv cm tjocka skivor och lägg ovanpå avokadon
  3. Avokado
  4. Skiva avokadon tunt med kniv och lägg ut på tallrik. Krydda med salt och olivolja.
  5. Soyavinaigrette:
  6. Blanda samman alla ingredienser och slå över laxen och avokadon vid servering.
  7. Garnera rätten med riven pepparrot och tunt hyvlad rädisa.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept