Kyckling i kryddpepparbuljong med rotsaker och prästostgratinerad kavringssmörgås

Du behöver

  • 1 morot
  • 75 g rotselleri
  • 75 g kålrot
  • 2 st palsternackor
  • 1 st purjolök
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 1 kvist timjan
  • 1 st lagerblad
  • 6 st kryddpepparkorn
  • ev. 1 liten kvist libbsticka
  • 8 st kycklinglårfiléer
  • salt
  • 2 msk finhackad persilja

Gör så här

  1. Skala alla rotsakerna. Skär morot i halvmånar, rotselleri och kålrot i kuber och palsternackan i stavar. Ansa och skär purjolöken i stubbar om ca 2 cm.
  2. Koka upp buljongen tillsammans med timjan, lagerblad och kryddpeppar samt ev. libbsticka. Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Lägg kycklingen i buljongen och koka upp, skumma av ev. äggviteämnen. Tillsätt grönsakerna och sjud i ca 35 minuter eller tills grönsakerna är färdiga. Smaka av med salt och ev. mera kryddpeppar. Toppa med hackad persilja.
  3. Prästostgratinerad kavring:
  4. Blanda färskost och riven ost. Fördela blandningen på kavringen och gratinera i ugn, 225° grill ca 5 minuter eller till fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept