Hälleflundra med soja, ingefära och lime samt hyvlade grönsaker med pepparrotsdressing

4

Du behöver

  • 400 g hälleflundra av fin kvalitet (som har varit fryst minst 36 timmar)
  • 0,5 dl soja
  • 0,5 dl söt japansk soja
  • 2 msk finhackad eller riven ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • 1 tsk finhackad röd chili
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 1 msk sesamolja

Pepparrotsdressing:

  • 1 dl kesella
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 3 msk riven pepparrot
  • salt och strösocker
  • Grönsaker:
  • 1 st morot
  • 1 st gulbeta
  • 1 bit rättika
  • 1 st fänkål
  • 5 st rädisor
  • 4 st salladslökar
  • 3 msk olivolja
  • saft av 1 lime
  • salt

Gör så här

  1. Skiva fisken i tunna fina skivor när den är halvfryst. Lägg ut på serveringsfat.
  2. Blanda samman övriga ingredienser och slå över fisken, låt stå ca 10 minuter. Servera med hyvlade grönsaker i pepparrotsdressing.
  3. Pepparrotsdressing;
  4. Rör samman Kesella, yoghurt och pepparrot. Smaka av med salt och socker.
  5. Grönsaker:
  6. Skala eller ansa grönsakerna. Hyvla dem tunt på mandolin eller med hjälp av osthyvel och lägg ner i en bunke med iskallt vatten. Häll av vattnet vid servering och blanda grönsakerna med olivolja, lime och salt, låt stå ca 2 minuter. Lägg upp allt på ett serveringsfat och ringla pepparrotsdressingen över grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept