Sallad med ljummet fasanbröst och tryffelvinägrette

Sallad med ljummet fasanbröst och tryffelvinägrette
Foto: TV4

Fasan kan vara svårt att få tag i - det går också bra med kalkon eller kyckling. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

13 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st fasanbröst
  • 3 st krossade enbär
  • 35 st krossade korianderfrön
  • 1 knippe färsk timjan
  • solrosolja
  • ekbladssallad
  • rucolasallad
  • marchésallad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk druvkärnsolja
  • 1 skvätt tryffelolja
  • valnötsolja
  • hasselnötsolja
  • salt
  • 0,5 msk ljus sirap
  • 4 st krossade svartpepparkorn
  • färsk, riven tryffel

Gör så här

  1. Blanda krossade enbär, svartpeppar och korianderfrön med färsk hackad timjan med solrosolja. Pensla köttet med blandningen. Bryn köttet i torr stekpanna. Stek den färdig i ugn på 140 grader tills köttet håller 55 grader. Ta ut och låt vila.
  2. Tvätta salladen och låt vattnet rinna av. Blanda vinigrätten genom att gnida en skål med vitlök. Blanda i denna 2 msk druvkärnolja några droppar tryffelojla, valnötsolja och hasselnötsolja lite salt, lite vit sirap, lite svartpeppar. Tillsätt lite riven färsk tryffel.
  3. Skiva fasanköttet längs med fibrerna. Blanda vinegrätten med salladen.Lägg sallad på tallriken och fasanskivorna ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept