Lax med ärtig spenatsallad

20 min
4
lax med spenat- och ärtsallad
Foto: tv4
20 min
4

Du behöver

  • 4 laxfiléer (ca 150 g/styck)
  • 200 g gröna ärtor
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g fetaost
  • 140 g babyspenat
  • 400 g kokt potatis
  • 1 rödlök
  • 1 kruka mynta
  • 1 citron, saften och skalet
  • ca 2 dl olivolja
  • salt och peppar
  • pankoströbröd till panering

Gör så här

  1. Strimla sockerärtorna fint på längden, skär rödlöken tunt och skiva ner den kokta kalla potatisen i mindre bitar. Lägg i en salladsskål som passar till servering. Blanda ner sköljd babyspenat och tinade ärtor. Avsluta med plockade myntablad, rivet citronskal och saften från en citron. Blanda runt och toppa med bitar av fetaost, salt samt peppar.
  2. Salta och peppara laxfilerna på båda sidor.
  3. Lägg pankoströbröd på en tallrik, panera ena sidan på laxen i ströbrödet, tryck till så att det fastnar och stek den panerade sida på medelvärde i olja. När brödet är frasigt, vänd och stek på andra sidan tills laxen är klar.
  4. Servera den nystekta laxen tillsammans med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept