Lax med ärtig spenatsallad

lax med spenat- och ärtsallad
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Lax med ärtig spenatsallad

13 ingredienser

20 min

Pankopanerad laxfilé med en fräsch vårsallad. Enkelt och gott!

Ingredienser

portioner
  • 4 laxfiléer [ca 150 g/styck]
  • 200 g gröna ärtor
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g fetaost
  • 140 g babyspenat
  • 400 g potatis, kokt
  • 1 rödlök
  • 1 kruka mynta
  • 1 citron, saften och skalet
  • ca 2 dl olivolja
  • salt
  • peppar
  • pankoströbröd, till panering

Gör så här

  1. Strimla sockerärtorna fint på längden, skär rödlöken tunt och skiva ner den kokta kalla potatisen i mindre bitar. Lägg i en salladsskål som passar till servering. Blanda ner sköljd babyspenat och tinade ärtor. Avsluta med plockade myntablad, rivet citronskal och saften från en citron. Blanda runt och toppa med bitar av fetaost, salt samt peppar.
  2. Salta och peppara laxfilerna på båda sidor.
  3. Lägg pankoströbröd på en tallrik, panera ena sidan på laxen i ströbrödet, tryck till så att det fastnar och stek den panerade sida på medelvärde i olja. När brödet är frasigt, vänd och stek på andra sidan tills laxen är klar.
  4. Servera den nystekta laxen tillsammans med salladen.