Dumplings med kyckling eller fläsk

Dumplings med kyckling eller fläsk
Foto: Matilda Lindeblad

Dumplings är en rätt som hela familjen kan vara med och laga till. Du kan vika wontonplattorna som du vill och känner, det enda viktiga är att det blir ett knyte som håller ihop fyllningen.

Det kan vara bra att ha några plattor extra då de är tunna och sköra.
Du kan välja att fylla dina dumplings med mycket annat som till exempel svamp, lammfärs eller hackade räkor.


4 november 2008
Visa mer
12

Du behöver

  • 150 g kycklingfilé eller fläskfilé
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm peppar
  • 1,5 tsk hackad koriander
  • 1,5 tsk finhackad, färsk ingefära
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 droppar sesamolja
  • 15 wontonplattor

Nehm plah-dressing

  • 1 dl limejuice
  • 1 dl råsocker
  • 0,5 dl fisksås
  • 0,5 dl risvinäger
  • 1 tsk finhackad, färsk ingefära
  • 0,5 citrongräs

Garnering:

  • 0,25 grön chili
  • 0,25 röd chili
  • 1 salladslök
  • koriander

Gör så här

  1. Mixa kyckling eller fläskfilé till en slät färs och tillsätt salt och peppar.
  2. Blanda med koriander, ingefära, vitlök och sesamolja.
  3. Lägg lite färs på varje wontonplatta.
  4. Pensla kanterna med lite vatten och vik ihop till små paket.
  5. Lägg i en ugnsfast form och sätt ugnen på full ånga.
  6. Beräkna ca 10–15 minuter från det att ugnen är varm.
  7. Kycklingfärs bör vara 75˚ i mitten.
  8. Blanda limejuice, råsocker, fisksås, risvinäger och ingefära i en kastrull.
  9. Banka lätt på citrongräset och lägg i det.
  10. Låt allt koka upp och stå och dra en stund.
  11. Sila och servera som dippsås.
  12. Dekorera med skivor av chili och salladslök samt korianderblad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept