Vildsvinskorv med sönderkokt kål och murklor

Från Nyhetsmorgon

En underbar korv på vildsvinskött som serveras med kål och murklor.

VIKTIGT OM STENMURKLOR Svampen stenmurkla är mycket giftig och Livsmedelsverket avråder från att äta den även efter förvällning samt torkad form. I recept kan du ersätta stenmurklor med toppmurklor, som inte är giftiga utan kan tillagas och ätas utan att kokas av först.
Läs mer på Livsmedelsverket »
16 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g vildsvinfärs grovmalen
  • 100 g malet späck
  • 75 g is
  • 12 g salt
  • 10 g mejram färsk
  • 1 st lagerblad krossat
  • 10 st svartpepparkorn krossade
  • 400 g sommarkål
  • 50 g smör
  • 2 dl vatten
  • 100 g toppmurklor
  • 2 msk smör
  • 2 dl rödvinssky

Gör så här

  1. Blanda samman vildsvinsfärs, späck, is, salt, mejram, lagerblad och svartpeppar till en smidig färs. Viktigt att alla ingredienser är iskalla när man blandar.
  2. Låt färsen vila övernatten till nästa dag.
  3. Spruta sedan färsen i med en korvspruta och forma till korvar.
  4. Stek korvarna i smör och olja tills de når en innertemperatur av 68 grader.
  5. Koka kål, vatten och smör under omrörning i ca 45 minuter, späd med ev. mer vatten under kokning.
  6. När kålen är riktigt mjuk smaksätt med salt och servera till korven.
  7. Stek murklorna lätt i smör och servera till korv och kål.
  8. Ringla runt lite rödvinssky runt hela rätten.
  9. Servera en potatispure till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept