Tommys perfekta hamburgare

Tommys perfekta hamburgare
Foto: TV4
4

Du behöver

Hamburgare

  • 600 g finmalen högrev med fin fettsammansättning
  • 2 msk iskallt vatten
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar, nymalen

Senapsdessing

  • 2 st äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 5 dl matolja
  • salt
  • svartpeppar, från kvarn
  • 1 msk cidersenap, grov

Bakade tomater

  • 8 tomater
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • rökt sidfläsk i tunna skivor
  • västerbottensost eller annan lagrad ost
  • huvudsallad
  • tunt skurna lökringar
  • hamburgerbröd

Gör så här

  1. Hamburgare
    Blanda samman alla ingredienser och forma till åtta hamburgare à 75 g.
  2. Stek burgarna i het gjutjärnspanna för extra mycket karaktär och smak. En minut per sida ger lätt rosa hamburgare.
  3. Senapsdressing
    Vispa samman dijonsenap, äggulor, vinäger och salt.
  4. Tillsätt oljan droppvis tillls en tjock majonnäs bildats.
  5. Smaksätt med grov senap, salt och eventuellt peppar.
  6. Bakade tomater
    Lägg tomaterna på ugnsfast form och drizzla över olivolja, krydda med salt och peppar och baka i ugnen på 120 grader i en timme. Serveras varma till hamburgaren.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept