Tommys perfekta hamburgare

Tommys perfekta hamburgare
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Tommys perfekta hamburgare

20 ingredienser

Hamburgare på högrev. Toppa med bacon eller sidfläsk samt bakade tomater och en god senapsdressing.

Hembakat hamburgerbröd

Se fler recept från Mitt kök

Ingredienser

portioner

Hamburgare

  • 600 g högrevsfärs (finmalen, med fin fettsammansättning)
  • 2 msk vatten, iskallt
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar, nymalen

Senapsdessing

  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 5 dl matolja
  • salt
  • svartpeppar, från kvarn
  • 1 msk cidervinägersenap (grov)

bakade tomater

  • 8 tomater
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • rökt sidfläsk, i tunna skivor
  • Västerbottensost (eller annan lagrad ost)
  • huvudsallad
  • lökringar, tunt skurna
  • hamburgerbröd

Gör så här

Hamburgare

  1. Blanda samman alla ingredienser och forma till åtta hamburgare à 75 g.
  2. Stek burgarna i het gjutjärnspanna för extra mycket karaktär och smak. En minut per sida ger lätt rosa hamburgare.

Senapsdressing

  1. Vispa samman dijonsenap, äggulor, vinäger och salt.
  2. Tillsätt oljan droppvis tillls en tjock majonnäs bildats.
  3. Smaksätt med grov senap, salt och eventuellt peppar.

Bakade tomater

  1. Lägg tomaterna på ugnsfast form och drizzla över olivolja, krydda med salt och peppar och baka i ugnen på 120 grader i en timme. Serveras varma till hamburgaren.