Halstrad skinkschnitzel

20 min
4
Från Nyhetsmorgon

Schnitzel med sallad på bruna bönor, plommon och morot smaksatt med ättika, ingefära och ljus sirap.

Se fler recept ur

Nyhetsmorgon


28 september 2011
Visa mer
20 min
4

Du behöver

Skinkstek

  • 600 g skinkstek i tunna skivor
  • salt
  • vitpeppar
  • olja, till stekning

Sallad

  • 200 g bruna bönor blötlagda
  • 4 st plommon urkärnade och skurna i grova bitar
  • 2 st rödlökar skalade och skivade
  • 100 g kålrot skalad och skuren i tärningar
  • 100 g morot skalad och slantad
  • 3 msk smör
  • 3 msk ljus sirap
  • 3 msk ättika
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk ingefära, riven färsk
  • 1 dl gräslök, finskuren

Gör så här

  1. Schnitzel
    Krydda köttet med salt och peppar.
  2. Hetta upp en panna och stek i olja cirka 1 minut per sida och servera genast
  3. Sallad
    Koka bönorna mjuka i vatten med salt.
  4. Koka morot och kålrot mjuka i saltat vatten.
  5. Häll av vattnet från bönor och rotfrukter.
  6. Stek lök och plommon hastigt i smöret och vänd i bönor och rotfrukter samt ingefära, sirap och ättika.
  7. Smaka av med salt.
  8. Avsluta genom att vända ned gräslöken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept