Snabb korvgryta med bönor, svamp och bacon

koket.se
Snabb korvgryta med bönor, svamp och bacon
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Snabb korvgryta med bönor, svamp och bacon

10 ingredienser

30 min

Snabb korvcassoulet med vita bönor, svamp och bacon. Använd en smakrik korv till denna gryta som gratineras med ströbröd och ost.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 kryddstarka korvar
  • 1 förp färdigkokta stora vita bönor
  • 200 g svamp
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 150 g ost, riven
  • 50 g ströbröd
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Skär korven i slantar och tärna sidfläsket.
  2. Hacka vitlök och gul lök i fina bitar. Skär ner svampen i mindre bitar.
  3. Stek lök, fläsk och korv i ugnssäker stekpanna.
  4. Tillsätt svampen och låt den fräsa med.
  5. Tillsätt krossade tomater och bönor, skölj ur burken med lite vatten och tillsätt till stekpannan.
  6. Hacka timjan fint och låt koka med i stekpannan.
  7. Avsluta med salt och peppar.
  8. Toppa med ett lager av ströbröd och ost.
  9. Baka sedan i ugnen på 230 grader i ca 10-15 minuter tills din cassoulet har fått färg. Servera med ett gott bröd.