Blåmusslor med bacon och vitlöksbröd

Blåmusslor med bacon och vitlöksbröd
Foto: TV4
Från Mitt kök

Blåmusslor i en god musselsoppa med vitt vin. Serveras med bacon och vitlöksbröd.

16 mars 2013
Visa mer
4

Du behöver

Musselsoppa

  • 1 nät blåmusslor
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlök
  • 140 g bacon
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 knippe timjan
  • 0,5 chili

Vitlöksbröd

  • baguette eller annat ljust bröd
  • 100 g smör
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kruka persilja

Gör så här

  1. Börja med vitlöksbrödet. Skär brödet i mindre bitar.
  2. Hacka vitlök och persilja fint och blanda med rumsvarmt smör.
  3. Stek brödet i en torr grillpanna eller vanlig stekpanna så det får lite färg. Placera på en plåt och bred på rikligt med smör på varje bit.
  4. Musselsoppa
    Gör rent blåmusslorna. Spola dem under kallt vatten. Kasta de musslor som är öppna och inte stänger sig när man knackar på dem.
  5. Hacka chili, vitlök och gul lök fint. Strimla baconen.
  6. Ta en stor och rymlig kastrull, tillsätt olja.
  7. Fräs lök, bacon och chili tillsammans tills de mjuknar.
  8. Slå över musslorna och blanda runt.
  9. Slå på vitt vin och låt det koka upp.
  10. Sedan på med grädde och fint hackad timjan och låt grytan koka.
  11. När musslorna öppnar sig är de klara.
  12. In med vitlöksbrödet i ugnen, ca 200 grader i 5 minuter till smöret smält.
  13. Om du vill kan musslorna plockas ur kastrullen och så kan såsen kokas samman mer innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept