Marockanskt kryddris med stekt korv

koket.se
Marockanskt kryddris med stekt korv
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Marockanskt kryddris med stekt korv

14 ingredienser

30 min

Ris med smak av kanel, spiskummin, vitlök och paprika. Servera med yoghurtdressing till kryddstark korv.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp korv med smak av kajennpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kanelstång
  • 50 g gula russin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 chilifrukt
  • 4 port basmatiris
  • smör, till stekning
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk harissa
  • 1 msk honung
  • 1 apelsin

Gör så här

  1. Hacka gul lök, vitlök och chili fint. Fräs det sedan i kastrull tillsammans med det okokta riset i smör.
  2. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och kanel och låt det fräsa i några minuter. Slå på vatten och koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. Efter halva tiden, tillsätt alla russin.
  3. Blanda yoghurten tillsammans med harissa, honung och rivet apelsinskal i en skål. Tillsätt salt och blanda runt.
  4. Skåra korven och stek i smör. Servera riset tillsammans med harissayoghurten och den stekta korven.