Marockanskt kryddris med stekt korv

30 min
4
Marockanskt kryddris med stekt korv
Foto: Tv4
Från Mitt kök

Ris med smak av kanel, spiskummin, vitlök och paprika. Servera med yoghurtdressing till kryddstark korv.

10 juni 2013
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1 pkt korv med smak av kajennpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kanelstång
  • 50 g gula russin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 chili
  • 4 portioner basmatiris
  • smör till stekning
  • 2 dl fet yoghurt
  • 1 msk harissa
  • 1 msk honung
  • 1 apelsin

Gör så här

  1. Hacka gul lök, vitlök och chili fint. Fräs det sedan i kastrull tillsammans med det okokta riset i smör.
  2. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och kanel och låt det fräsa i några minuter. Slå på vatten och koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. Efter halva tiden, tillsätt alla russin.
  3. Blanda yoghurten tillsammans med harissa, honung och rivet apelsinskal i en skål. Tillsätt salt och blanda runt. 
  4. Skåra korven och stek i smör. Servera riset tillsammans med harissayoghurten och den stekta korven.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept