Pasta med tonfisksås och kapris

Pasta med tonfisksås och kapris
Foto: TV4
Från Mitt kök

Snabblagad tonfisksås, servera till pappardelle (bandpasta), kapris och sockerärter

29 april 2013
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 500 g papardelle eller annan pasta
  • 1 liten burk tonfisk i olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor gul lök
  • 1 dl små kaprisbär
  • 150 g sockerärtor
  • 2 nävar ruccola
  • 1 citron
  • 1,5 dl parmesan, finriven
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Hacka vitlöken och den gula löken fint.
  2. Koka pastan i välsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Strimla sockerärtorna och hacka kaprisen.
  4. Fräs lök och kapris i en stekpanna med olivolja.
  5. Tillsätt den avrunna tonfisken när löken mjuknat.
  6. Salta försiktigt men använd rikligt med svartpeppar.
  7. Riv citronskal över och skär upp ruccolasalladen.
  8. När pastan kokat klart, häll av vattnet och vänd ner pastan i stekpannan. Blanda runt, tillsätt ruccola och riven parmesan. Servera med extra parmesan på toppen
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept