Fettucine med gorgonzola, persilja och valnötter

koket.se
Fettucine med gorgonzola, persilja och valnötter
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Fettucine med gorgonzola, persilja och valnötter

8 ingredienser

20 min

Fettucine eller papardelle med gorgonzola, stekt bröd, bladpersilja, vitlök, citron och valnötter

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g fettuccine (eller papardelle)
  • 200 g gorgonzolaost
  • 150 g valnötter
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 3 skivor vitt surdegsbröd
  • 1 citron
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Rosta valnötter i en torr panna. Hacka sedan ner i mindre bitar.
  2. Skär bort kanterna på brödet och riv det i små bitar.
  3. Skär vitlöken, riv skalet från citronen och hacka persiljan.
  4. Stek vitlök, bröd, citronskal och persilja i stekpanna med olivolja.
  5. Koka pastan och häll av vattnet.
  6. Blanda ner gorgonzolan i den avhällda pastan.
  7. Fortsätt med valnötterna och avslutnings vitlöksfräset. Servera i en djup skål!