Pitabröd med chipotlefräst lövbiff

koket.se
Pitabröd med chipotlefräst lövbiff
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Pitabröd med chipotlefräst lövbiff

13 ingredienser

20 min

Fyllda pitabröd med chipotlefräst lövbiff och lime- och rödlökssalsa.

Du kan även servera lövbiffen tillsammans med ris eller bönor.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1,5 msk chipotlepasta
  • 400 g lövbiff
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 avokador
  • 1 limefrukt
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 4 pitabröd
  • 1 kruka färsk koriander
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Strimla lövbiffen i centimetertjocka strimlor. Hacka gul lök och vitlök fint.
  2. Bryn lövbiffen först, tillsätt sedan vitlök, gul lök och spiskummin och låt fräsa samman.
  3. Tillsätt chipotlepasta och tomatkross, krydda med all och puttra samman under tiden du gör salsan.
  4. Hacka rödlök i småbitar, skär avokadon i tärningar, riv skalet från limefrukterna och pressa på saften.
  5. Blanda allt i en skål och krydda med salt. Vänd runt med olivolja och hackad koriander. Låt gärna stå några minuter.
  6. Servera allt i värmda pitabröd, både lövbiff och salsa. Toppa med mer koriander.