Pitabröd med chipotlefräst lövbiff

20 min
4
Pitabröd med chipotlefräst lövbiff
Foto: tv4
Från Mitt kök

Fyllda pitabröd med chipotlefräst lövbiff och lime- och rödlökssalsa.

Du kan även servera lövbiffen tillsammans med ris eller bönor.

7 oktober 2013
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 1,5 msk chipotlepasta
  • 400 g lövbiff
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 dl tomatkross
  • 2 avokado
  • 1 lime
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 4 pitabröd
  • 1 kruka färsk koriander
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Strimla lövbiffen i centimetertjocka strimlor. Hacka gul lök och vitlök fint. 
  2. Bryn lövbiffen först, tillsätt sedan vitlök, gul lök och spiskummin och låt fräsa samman.
  3. Tillsätt chipotlepasta och tomatkross, krydda med all och puttra samman under tiden du gör salsan.
  4. Hacka rödlök i småbitar, skär avokadon i tärningar, riv skalet från limefrukterna och pressa på saften. 
  5. Blanda allt i en skål och krydda med salt. Vänd runt med olivolja och hackad koriander. Låt gärna stå några minuter.
  6. Servera allt i värmda pitabröd, både lövbiff och salsa. Toppa med mer koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept