Korvtacos med avokadosalsa och bönkräm

POPULÄRT
koket.se
Korvtacos med avokadosalsa och bönkräm
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Korvtacos med avokadosalsa och bönkräm

18 ingredienser

20 min

Snabblagade tacos med variation! Byt ut färsen mot smakrik korv som skärs i slantar. Serveras med härlig salsa och en bönkräm.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g korv smaksatt med rökt chili och paprika

Avokadosalsa

  • 3 avokador, urkärnade och finhackade
  • 2 tomater, finhackade
  • 0,5 dl koriander, finhackad
  • 0,5-1 chilifrukt, finhackad
  • 1 limefrukt, saft och skal
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g kikärtor
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 dl matyoghurt (ex turkisk yoghurt)
  • 1,5 tsk malen spiskummin
  • salt
  • svartpeppar

Till servering:

  • små tortillabröd
  • färsk koriander
  • rödlök, strimlad

Gör så här

  1. Börja med salsan. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå under tiden du steker korv och förbereder bönkrämen.
  2. Skölj bönorna noga och häll av dem innan du mixar dem med vitlök, yoghurt och spiskummin och smakar av med salt och svartpeppar. Använd gärna en stavmixer eller matberedare för att få en riktigt slät kräm.
  3. Skär korven i skivor och stek dem i en stekpanna med lite olja. Värm bröden och fyll dem med bönkräm, avokadosalsa och korv och toppa eventuellt med koriander och rödlök. Servera genast och låt var och en bygga sin egen taco.