Korvtacos med avokadosalsa och bönkräm

20 min
4
Korvtacos med avokadosalsa och bönkräm
Foto: TV4
Från Mitt kök

Snabblagade tacos med variation! Byt ut färsen mot smakrik korv som skärs i slantar. Serveras med härlig salsa och en bönkräm.

9 april 2013
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 600 g korv smaksatt med rökt chili och paprika

Avokadosalsa

  • 3 avokado, urkärnade och finhackade
  • 2 tomater, finhackade
  • 0,5 dl koriander, finhackad
  • 0,5-1 chili, finhackad
  • 1 lime, saft och skal
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 400 g kikärtor
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl fet, naturell yoghurt, ex turkisk yoghurt
  • 1,5 tsk malen spiskummin
  • salt och svartpeppar

Till servering:

  • små tortillabröd
  • färsk koriander
  • rödlök, strimlad

Gör så här

  1. Börja med salsan. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå under tiden du steker korv och förbereder bönkrämen.
  2. Skölj bönorna noga och häll av dem innan du mixar dem med vitlök, yoghurt och spiskummin och smakar av med salt och svartpeppar. Använd gärna en stavmixer eller matberedare för att få en riktigt slät kräm.
  3. Skär korven i skivor och stek dem i en stekpanna med lite olja. Värm bröden och fyll dem med bönkräm, avokadosalsa och korv och toppa eventuellt med koriander och rödlök. Servera genast och låt var och en bygga sin egen taco.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept