Spenatsallad med soltorkade tomater och bacon

koket.se
Spenatsallad med soltorkade tomater och bacon
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Spenatsallad med soltorkade tomater och bacon

9 ingredienser

25 min

Matig sallad med spenat, soltorkade tomater, kikärtor och bacon. Snabblagat och gott till middag eller lunch.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g babyspenat
  • 200 g soltorkade tomater
  • 260 g bacon
  • 400 g färdigkokta kikärtor
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 6 msk olivolja
  • 10 cm purjolök
  • 100 g lagrad prästost
  • 5 tomater

Gör så här

  1. Hacka soltorkade tomater och färska tomater i fina tärningar, lägg i en stor bunke.
  2. Häll på vinäger och olivolja, salta och peppra och blanda runt.
  3. Ställ åt sidan och låt vila.
  4. Skär baconet i mindre bitar och stek i en stekpanna.
  5. När baconet börjar bli klar, tillsätt kikärtorna så det blir ljumna.
  6. Strimla purjolöken fint och vänd snabbt ner i stekpannan. Krispet i purjolöken ska vara kvar.
  7. Lägg upp bladspenaten på ett stort fat, fortsätt med kikärtorna och tomatdressingen. Avsluta med flagor av ost på toppen av salladen.