Spenatsallad med soltorkade tomater och bacon

25 min
4
Spenatsallad med soltorkade tomater och bacon
Foto: tv4
Från Mitt kök

Matig sallad med spenat, soltorkade tomater, kikärtor och bacon. Snabblagat och gott till middag eller lunch.

10 september 2013
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 400 g babyspenat
  • 200 g soltorkade tomater
  • 260 g bacon
  • 400 g kokta kikärtor
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 6 msk olivolja
  • 10 cm purjolök
  • 100 g lagrad prästost
  • 5 färska tomater

Gör så här

  1. Hacka soltorkade tomater och färska tomater i fina tärningar, lägg i en stor bunke.
  2. Häll på vinäger och olivolja, salta och peppra och blanda runt.
  3. Ställ åt sidan och låt vila.
  4. Skär baconet i mindre bitar och stek i en stekpanna.
  5. När baconet börjar bli klar, tillsätt kikärtorna så det blir ljumna.
  6. Strimla purjolöken fint och vänd snabbt ner i stekpannan. Krispet i purjolöken ska vara kvar.
  7. Lägg upp bladspenaten på ett stort fat, fortsätt med kikärtorna och tomatdressingen. Avsluta med flagor av ost på toppen av salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept