Sommarsallad med varmrökt fisk

koket.se
Sommarsallad med varmrökt fisk
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Sommarsallad med varmrökt fisk

14 ingredienser

20 min

Kvick sommarsallad med varmrökt fisk (till exempel makrill), ägg, rädisor och romkräm.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 varmrökta fiskar
  • 500 g färskpotatis
  • 3 gemsallad
  • 1 kruka romansallad
  • 1 knippe rädisa
  • 6 ägg
  • 1 kruka dill
  • 1 rödlök

dressing

  • 1 förp stenbitsrom
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 knippe dill
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen och börja med dressingen.
  2. Blanda yoghurt med salt och peppar, tillsätt även citronskalet från en tvättad citron.
  3. Tillsätt rom och fintskuren dill. Låt dressingen stå kallt innan servering.
  4. Kyl äggen efter att de kokat klart och skär dem först vid servering.
  5. Klyfta ner rädisorna i önskad storlek.
  6. Bryt loss köttet från fisken och ta bort eventuella ben och skinnet.
  7. Skär löken tunt och skiva den kokta potatisen.
  8. Plocka ner all sallad i fina blad och lägg på ett fat.
  9. Toppa med potatis, lök, ägg och rädisor. Servera dressingen på sidan.