Sommarsallad med varmrökt fisk

20 min
4
Sommarsallad med varmrökt fisk
Foto: Tv4
Från Mitt kök

Kvick sommarsallad med varmrökt fisk (till exempel makrill), ägg, rädisor och romkräm.

5 augusti 2013
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 2 varmrökta fiskar
  • 500 g färskpotatis
  • 3 huvuden gemsallad
  • 1 kruka romansallad
  • 1 knippe rädisor
  • 6 ägg
  • 1 kruka dill
  • 1 rödlök

Dressing

  • 1 burk stenbitsrom
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 knippe dill
  • 2 dl turkisk yoghurt, 10 %
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen och börja med dressingen.
  2. Blanda yoghurt med salt och peppar, tillsätt även citronskalet från en tvättad citron.
  3. Tillsätt rom och fintskuren dill. Låt dressingen stå kallt innan servering.
  4. Kyl äggen efter att de kokat klart och skär dem först vid servering.
  5. Klyfta ner rädisorna i önskad storlek.
  6. Bryt loss köttet från fisken och ta bort eventuella ben och skinnet.
  7. Skär löken tunt och skiva den kokta potatisen.
  8. Plocka ner all sallad i fina blad och lägg på ett fat.
  9. Toppa med potatis, lök, ägg och rädisor. Servera dressingen på sidan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept