Caesars torsk

koket.se
Caesars torsk
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Caesars torsk

17 ingredienser

30 min

Casearsallad är kanske den mest populära salladen. Här byts kyckling och krutonger ut mot torskrygg och hasselnötter. Enkelt och gott!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 720 g torskrygg
  • 750 g brysselkål (färsk)
  • 1 gurka
  • 50 g hasselnötter, rostade
  • 1 huvudsallad
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

dressing

  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 8 sardellfiléer
  • 0,5 citron
  • 1 klyfta vitlök
  • ca 5 dl matolja
  • 50 g parmesanost, finriven
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten, att späda med

Gör så här

  1. Rör samman äggula med dijonsenap och citronsaft. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning tills du har en krämig majonnäs.
  2. Riv parmesan och vitlök fint och hacka sardellerna. Blanda ner i majonnäsen.
  3. Smaka av med salt och peppar och späd eventuellt med vatten till önskad konsistens.
  4. Dela och koka brysselkålen i välsaltat vatten ett par minuter tills de är al dente. Lägg sedan ner i iskallt vatten så kokningen avstannar.
  5. Salta torsken.
  6. Tärna gurkan och hacka nötterna.
  7. Blanda kål och gurka med dressing.
  8. Lägg ut salladsbladen på ett fat, toppa med kål, gurksallad och nötter.
  9. Stek torsken i en het panna, ca 2-3 minuter på varje sida.
  10. Toppa salladen med nystekt torsk.