Marinerade jordgubbar till ostbrickan

koket.se
Marinerade jordgubbar till ostbrickan
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Marinerade jordgubbar till ostbrickan

8 ingredienser

10 min

Jordgubbar och oliver som marineras i balsamvinäger. Servera som tillbehör till goda ostar på en ostbricka.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

  • 400 g jordgubbar
  • 1 kruka basilika
  • 4 msk balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl svarta oliver
  • Brillat Savarin (ko- eller fårost från Frankrike, krämig ost)
  • pecorinoost (fårost från Italien, hårdost)
  • salta kex

Gör så här

  1. Noppa och tvätta jordgubbarna. Skär i skivor och lägg i en skål.
  2. Hacka oliverna i samma storlek och skär basilikan grovt. Blanda alltsammans med olivolja samt balsamicovinäger.
  3. Skär skivor av osten du valt, servera på kex och toppa med balsamicomarinerade jordgubbar.