Friterad halloumi med hjortronsylt

koket.se
Friterad halloumi med hjortronsylt
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Friterad halloumi med hjortronsylt

6 ingredienser

ca 20 min

Pankopanerad, friterad halloumi med hjortronsylt. Du kan spara frityroljan och återanvända vid ett senare tillfälle.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp halloumiost
  • 2 dl pankoströbröd
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 l frityrolja
  • 1 förp valfri hjortronsylt

Gör så här

  1. Skär halloumin i bitar, du bestämmer själv form och storlek.
  2. Förbered panering genom att slå sönder äggen i en skål och lägg fram mjöl och pankoströbröd.
  3. Panera osten först i vetemjöl, sedan ägg och avslutningsvis i pankoströbröd. Gör det gärna dubbelt, d.v.s. ett varv till i ägg och panko.
  4. Hetta upp oljan till 180 grader. Se till att du har locket framme (för att kväva eventuella lågor) och att spisfläkten är avstängd. Var uppmärksam när du fritera osten. Temperaturen på oljan ska inte sjunka.Osten behöver bara friteras några minuter, tills ströbrödet fått fin färg.
  5. Lägg sedan den friterade osten på ett fat med papper så oljan rinner av.
  6. Frityroljan ska sedan bli helt kall, den kan sedan silas genom en finmaskig sil och kan sparas till ett annat tillfälle. Servera osten tillsammans med god hjortronsylt.