Brietårta med anjovis, lök och dill

koket.se
Brietårta med anjovis, lök och dill
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Brietårta med anjovis, lök och dill

6 ingredienser

Brieost fylld med anjovis, lök, dill och tunt skivat äpple. Gott att servera på midsommar!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

  • 1 hel brieost
  • 200 g digestivekex
  • 1 förp ansjovis
  • 1 rött äpple
  • 1 rödlök
  • 1 kruka dill

Gör så här

  1. Dela brietårtan på mitten på längden. Använd en lång vass kniv och värm bladet innan och under i varm vatten för att underlätta.
  2. Skiva löken och äpplet tunt. Placera ut på ena skivan brie och fortsätt med anjovisen.
  3. Krossa kexen och strö på toppen tillsammans med en kruka plockad dill. Lägg på locket vid servering.