Skär ner kycklingen i mindre bitar, de ska vara jämnstora, ganska små och tunna.
Salta och peppra alla kycklingbitar och vispa sönder ägget.
Förbered för panering, en tallrik med vetemjöl, en med panko och en med ägget.
Tärna ner äpple i små tärningar. Fräs sedan äpplet i en kastrull tillsammans med curryn. När äpplet är fräst och svalnat, blanda med majonäs och cremé fraische. Fint hackad gräslök samt salt och peppar.
Panera kycklingen först i vetemjöl, sedan ägg och avslutningsvis i pankoströbröd.
Hetta upp oljan till 180 grader. Se till att du ha locket framme och att spisfläkten är avstängd. Var uppmärksam och fritera kycklingen i omgångar, temperaturen på oljan ska inte sjunka.
Fritera kycklingen och testa hur lång tid varje bit behöver genom att skära i den. Kycklingen bör vara vit rakt igenom. Lägg sedan den friterade kycklingen på ett fat med papper så oljan rinner av. Frityroljan ska sedan bli helt kall, den kan sedan silas genom en finmaskig sil och kan sparas till ett annat tillfälle.
Servera den friterade kycklingen tillsammans med currydressingen.