Råbiff à la Mitt kök

koket.se
Råbiff à la Mitt kök
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Råbiff à la Mitt kök

9 ingredienser

Råbiff av finhackat innanlår med picklad blomkål, äggula, rödlök, kapris och pepparrot till.

I videoklippet ovan: Så gör du råbiff

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Råbiff

  • 600 g nötkött (innanlår)

Tillbehör

  • 4 äggulor
  • 4 msk kapris
  • 1 rödlök, hackad
  • 4 msk färsk pepparrot, riven

Picklad blomkål

  • 0,25 blomkål
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

Picklad blomkål

  1. Blanda ättiksspriten, strösockret och vattnet till en lag och blanda runt så sockret löser sig.
  2. Plocka ner blomkålshuvudet i mindre delar. Lägg ner i lagen. Låt så minst 20 min.

Råbiff

  1. Skär ner innanlåret i mindre delar och finhacka köttet.
  2. Forma en biff av köttet, servera med rödlöken, pepparroten, kapris och den picklade blomkålen. Toppa med en äggula.