Coleslaw på spetskål och savoykål

15 min
Coleslaw på spetskål och savoykål
Foto: Tv4
Från Mitt kök

Coleslaw, krämig kålsallad med turkisk yoghurt som bas, gott att servera som tillbehör till korv eller hamburgare.

30 maj 2013
Visa mer
15 min

Du behöver

  • ca 0,2 huvud savoykål
  • ca 0,2 huvud vitkål
  • 1 rödlök
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 apelsin
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • salt
  • tabasco

Gör så här

  1. Hacka löken fint och strimla alla kål i tunna strimlor.
  2. Salta sedan kålen i bunken och låt den vattnas lite, eventuell vätska som bildas i botten ska hällas bort.
  3. Blanda i en bunke och börja med dressingen.
  4. Rör ihop majonnäsen med yoghurten och tillsätt senap samt honung.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept