Päron med nöthack och gorgonzola

koket.se
Päron med nöthack och gorgonzola
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Päron med nöthack och gorgonzola

3 ingredienser

ca 15 min

Gratinerade päronpuckar med valnötter och gorgonzola. Ett läckert och snabblagat tilltugg med bara tre ingredienser.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 päron
  • 50 g valnötter
  • 200 g gorgonzolaost

Gör så här

  1. Hacka nötterna grovt.
  2. Skär päronen i skivor, från toppen till botten. Varje skiva ska vara ca 1 centimeter tjock. Pilla sedan bort kärnor och eventuellt hårt kärnhus.
  3. Lägg päronbitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Toppa med bitar av gorgonzola och hackade valnötter.
  4. Baka i ugnen på 175 grader i ca 5-10 minuter tills osten smält och päronet är mjukt.