Edamamebönor med chili och flingsalt

koket.se
Emamamebönor med chili och flingsalt
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Edamamebönor med chili och flingsalt

3 ingredienser

Edamamebönor blir snabbfixade snacks med asiatiska förtecken. Dressa de gröna sojabönorna med chili och flingsalt och servera som förrätt.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g edamamebönor med skal (frysta)
  • flingsalt
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Koka de frysta edamamebönorna i saltat vatten enligt förpackningen, ca 2-3 minuter.
  2. Häll av bönorna och låt torka någon minut på hushållspapper.
  3. Blanda flingsalt med chiliflakes och strö sedan över bönorna.
  4. Ät sedan med genom att med tänderna dra ut bönorna ur skidorna (lämna den träiga skidan).